صنعت چاپ و متولیان آن، انتظارات و واقعیت ها


میزگرد «صنعت چاپ و متولیان آن، انتظارات و واقعیت ها» از زیرمجموعه های پنل «چاپ و تشکل ها» در اولین روز از برپایی کنفرانس ملی مدیریت كیفیت در چاپ برگزار شد.


میزگرد «صنعت چاپ و متولیان آن، انتظارات و واقعیت ها» برگزار شد



میزگرد «صنعت چاپ و متولیان آن، انتظارات و واقعیت ها» از زیرمجموعه های پنل «چاپ و تشکل ها» در اولین روز از برپایی این کنفرانس برگزار شد.



به گزارش اخبار چاپ و به نقل از روابط عمومی دومین «کنفرانس ملی مدیریت کیفیت در چاپ»، در ابتدای این میزگرد، یوسف افراش سرپرست دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با بیان این که لفظ «متولی» در کشور ما با یک بار معنایی منفی همراه است، اظهار کرد: معمولا وقتی از متولی یاد می شود نگاهی سرپرست گونه را به ذهن می آورد. من فکر می کنم صنعت چاپ در سطح کلان خود یک مدیریت واحد را می طلبد که برای آن سیاست گذاری کند اما باید درباره جایگاه این مدیریت واحد بحث کرد.



وی افزود: از آن جایی که در ابتدای ورود صنع چاپ به ایران، این صنعت بیشتر از دید نشر روزنامه، کتاب و سایر نشریات همراه بود، با توجه به نظارت بر محتوای آن ها، کار نظارت بر چاپ نیز بر عهده ارشاد قرار گرفت در حالی که امروزه تنها 30 درصد از کل صنعت چاپ، مربوط به حوزه نشر است و باقی به امر تبلیغ، بسته بندی و سایر حوزه های چاپی اختصاص دارد.



به گفته افراش با توجه به سهم کم نشر در صنعت چاپ باید نظارت بر عملکرد چاپخانه ها و همچنین محتوای کارشان به تشکلی شامل اتحادیه های چاپی منتقل شود چراکه از حوزه وظایف معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خارج است.



علی نیکوسخن رئیس اتحادیه چاپخانه داران نیز در این میزگرد تصریح کرد: متاسفانه از ابتدای انقلاب تا کنون تمامی اتحادیه های چاپی که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز دریافت می کنند سرگردان هستند چراکه از سویی ارشاد چاپ را تماما صنعت می داند و از سویی وزارت صنایع آن را کاری فرهنگی تلقی می کند. تا زمانی که هنوز تکلیف صنعت چاپ مشخص نیست و در میان دو حوزه در سرگردانی است، نمی توان برای ارتقای آن کاری کرد.



وی افزود: صنعت چاپ متولی می خواهد و تا کنون نیز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چنین امری را بر عهده داشته اما نهادهای دیگر با معاونت امور فرهنگی در این زمینه هیچ گونه همکاری را نداشته اند.



همچنین عابدینی نماینده اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ ایران، با تاکید بر این که صنعت چاپ متولی نمی خواهد، گفت: به اعتقاد من هر اتحادیه می تواند متولی امور خود باشد و در نهایت مجموع اتحادیه های مختلف فعال در زمینه چاپ در یک هم افزایی به مدیریت خود بپردازند.



وی گفت: به نظر می رسد تا زمانی که نگاه ما به متولی معطوف باشد، همیشه انتظار کمک و تحول و ارتقای خود را از او خواهیم داشت در حالی که چنین نگاهی صحیح نیست.





منتشر شده توسط سايت كنفرانس ملي مديريت كيفيت; صنعت چاپ; متوليان آن در تاریخ ۱۳۹۱ شنبه ۸ مهر