وزیر ارشاد خبر داد؛
کشف ١٠ میلیارد تومان تخلف در واردات کاغذ


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از کشف ٧٠٠ مورد تخلف در امر واردات کاغذ خبر داد و رقم این تخلفات را ١٠ میلیارد تومان اعلام کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از کشف ٧٠٠ مورد تخلف در امر واردات کاغذ خبر داد و رقم این تخلفات را ١٠ میلیارد تومان اعلام کرد.

به گزارش اخبار چاپ به نقل از مهر، سیدعباس صالحی گفت که این تخلفات با همکاری و بازرسی وزارت صنعت، معدن و تجارت کشف شده و مربوط به سه ماه نخست امسال است.

به دنبال انتشار فهرست واردکنندگان کالا با ارز ٤٢٠٠ تومانی، مشخص شد که افراد و شرکت‌هایی مقادیری ارز ٤٢٠٠ تومانی به بهانه واردات کاغذ دریافت کرده‌اند، اما در این امر تخلفاتی رخ داده است؛ تخلفاتی مانند اینکه واردکنندگان، تخصصی در این حوزه نداشته‌اند، کاغذهای وارداتی را یا به قیمت‌های بالاتر عرضه کرده‌اند یا اینکه کالای وارد شده را صرف امور دیگری غیر از مسائل مربوط به حوزه تخصصی کاغذ کرده‌اند. برخی گزارش‌های دیگر نیز حاکی از این بود که یکی دو شرکت واردکننده، هویت یا دفتر مشخصی ندارند.

سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که پیش‌تر ضمن تأیید تخلف در واردات کاغذ، گفته بود که «معلوم نیست که اولاً وارد کرده‌اند یا خیر و اگر وارد کرده‌اند، این واردات را چگونه توزیع کردند.» به روزنامه «ایران» گفته است: مطابق بررسی‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت، ٧٠٠ تخلف معادل ١٠ میلیارد تومان در حوزه واردات کاغذ شناسایی شده و سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان مسئولیت پیگیری این تخلفات را برعهده دارد.

وی در این گفتگو، با اشاره به نامه‌ای که پیشتر به محمد شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن و تجارت نوشته است، درباره گزارش نتایج بررسی‌های او (شریعتمداری) به خودش (صالحی) هم در این زمینه گفت: ایشان گفتند که در سه ماه نخست امسال بیش از ١٠ هزار بازرسی انجام شده و در بخش کاغذ ٧٠٠ مورد تخلف یافت شد که ارزش این تخلفات بیش از ١٠ میلیارد تومان بوده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با یادآوری اینکه سه‌شنبه گذشته هم در جلسه کارگروه کاغذ که وزارتخانه‌های مسئول، تشکل‌ها و مجموعه‌های مطبوعات و نشر حضور داشتند، قیمت پایه کاغذ مشخص شد، عنوان کرد: این امر تاحد زیادی این تخلفات را مهار و بازار کاغذ را بسامان خواهد کرد، همچنین مقرر شد سازمان حمایت به صورت جدی با این قیمت پایه فضای بازار را کنترل و پایش کند.

صالحی درباره تدابیری که برای جلوگیری از بروز این نوع تخلفات در واردات کاغذ اندیشیده شده است، گفت: اصلاحیه‌ای که در لایحه بازرگانی آمد، ناظر بر همین تخلفات بود؛ به این معنی که مقابله با این امر، نیازمند اصلاح ضوابط مربوط به نظام کارت بازرگانی بود؛ ضوابطی مانند اینکه افراد در سال اول دریافت کارت، نتوانند به هر مقدار که می‌خواهند واردات داشته باشند، بلکه واردات در سال نخست باید سقف داشته باشد و همین طور به صورت پلکانی و سالانه افزایش یابد، تا بتوان واردات آنان را پایش کرد.

به گفته وی، برخی از تخلفات صورت گرفته به این صورت بود که کسانی که از پیش کارت بازرگانی دریافت کرده بودند، باوجود اینکه برخی از آنها حتی سابقه واردات هم نداشتند، با سوء استفاده از وضعیت نابسامان کارت‌های بازرگانی اقدام به واردات کاغذ کرده بودند و در حقیقت فضا را برای واردات کاغذ مهیا می‌دیدند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: امروز دو مسأله با هم در حال پیگیری است؛ هم پیگیری تخلفات صورت گرفته و هم اصلاح نظام کارت بازرگانی. اما مسأله برخورد یا پیگیری تخلفات به سازمان حمایت از مصرف کنندگان مربوط می‌شود و ما تنها گزارش‌هایی که تهیه کردیم را به این سازمان ارائه کردیم.

صالحی در همین گفتگو در پاسخ به این سؤال که با توجه به تنگناهایی که در بودجه کشور با آن روبه‌رو شدیم، آیا در تخصیص‌های مؤسسه‌های فرهنگی هم تغییراتی خواهیم داشت یا خیر؟، گفت: تا وقتی بودجه جدید ابلاغ نشده، ما از لحاظ قانونی موظف هستیم مطابق قانون بودجه عمل کنیم، اما در کل در ٦ ماه نخست امسال تخصیص به مؤسسه‌های فرهنگی تنها ١٥ درصد بوده است، یعنی تاکنون از قانون بودجه بیش از ١٥ درصد برای آن مؤسسه‌ها تخصیص داده نشد، به این ترتیب، آن اعتبارات و بودجه‌ها، خود به خود تا امروز مقدار قابل توجهی کاهش داشته است، آن هم در شرایطی که هنوز شرایط جاری است و بودجه ثانویه هنوز مطرح نیست.

وی افزود: طبیعتاً تخصیص ١٥ درصد بودجه در ٦ ماه نخست سال به این معنی است که اگر روندها به همین صورت باشد، تا پایان سال تنها ١٥ درصد دیگر اختصاص خواهد یافت که در مجموع ٣٠ درصد خواهد بود که این امر طبعاً آثار خود را خواهد گذاشت.

 

منتشر شده توسط مهر در تاریخ ۱۳۹۷ يکشنبه ۷ مرداد


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است




نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما: