رکود فعالیت های چاپی وقیمت کاغذ رقم زد
صحافی ها در چرخه بیکاری و تعطیلی


خبرگزاری مهر در گزارشی از قم، یکی از بزرگ ترین پایگاه های چاپ و نشر کتاب های دینی ومذهبی کشور می نویسد که صنایع حوزه چاپ در این شهر مهم دوران بدی می گذارنند و بسیاری را خطر تعطیلی و ورشکستگی تهدید می کند.

کاغذ که از چند ماه گذشته تاقچه بالا گذشاته و هنوز از برج عاج پایین نیامده نه تنها به رکود در فعالیت های مربوط به بازار کاغذ که به کسادی در دو حوزه مهم چاپ و لیتوگرافی وصحافی هم لطمات قابل توجهی وارد آورده است.

خبرگزاری مهر در گزارشی از قم، یکی از بزرگ ترین پایگاه های چاپ و نشر کتاب های دینی ومذهبی کشور می نویسد که صنایع حوزه چاپ در این شهر مهم دوران بدی می گذارنند و بسیاری را خطر تعطیلی و ورشکستگی تهدید می کند.

مسئول صحافی رکن الدین در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: با داشتن 13 سال سابقه کار،  2 ماهی می شود که عطای این کار را به لقایش بخشیده‌ام.

سید مجید رکن الدینی تصریح کرد: صنف صحاف، شخصیت خود را از دست داده و ما امنیت شغلی نداریم.

وی اضافه کرد: با سرمایه گذاری خوب و خرید دستگاه‌های جدید هم راه به جایی نبردم و واحد صحافی ام تعطیل و حدود 20 کارگر من هم بیکار شدند.

مسئول صحافی رکن الدین گفت: چک هایی که مشتریان می دهند مدت دار است و صحاف نمی تواند امنیت کارگرش را تامین کند و حقوق آنها را به موقع پرداخت کند. با این وضعیت که هزینه‌ها از درآمد عبور کرده است، کار کردن صرفه اقتصادی ندارد.

رکن الدینی اضافه کرد: قیمت‌های صحافی چند سال است که ثابت مانده و قیمت اعلامی از سوی اتحادیه نیز رعایت نمی‌شود و وقتی مشتری زنگ می‌زند قیمتی نداری که به او بدهی و این ناشر است که قیمت نهایی را تعیین می‌کند.

وی ابراز داشت: صحاف رده آخر کار نشر است و مشتری هر طور بخواهد با صحاف رفتار می‌کند. علاقمند بودم در چرخه تولید باشم اما نسبت به سرمایه امان، درآمد نداشتیم و بازدهی سرمایه با کار و زحمتمان جور در نمی آمد و مجبور به تعطیلی شدیم.

این فعال صنف صحافی به گرانی کاغذ اشاره و تصریح کرد: نوسان قیمت کاغذ بسیار مشکل ساز شده و هیچ کدام از اصناف مرتبط با کار نشر از چاپ و لیتوگرافی گرفته تا صحافی نمی توانند قیمت ثابت به مشتری ارائه کنند.

رکن الدینی افزود: نوسانات بازار فقط بر کاغذ تأثیرگذار نبوده بلکه قیمت بسیاری از ملزومات از جمله چسب و سلفون هم افزایش پیدا کرده و نوسان دارد.

حبیب پاک دوست، مسئول صحافی ایران مهر نیز که 18 سال سابقه کار دارد با بیان اینکه تعداد صحافان بیش از اندازه است از اشباع بازار خبر داد و گفت: نیروهایی که الان مشغول فعالیت هستند، متخصص نیستند و از سوی دیگر درآمد پایین صحافان به آنها اجازه استخدام کارگران متخصص را نمی دهد.

وی اضافه کرد: چون درآمد خوبی نداریم نمی توانیم کارگر حرفه ای بگیریم و اداره دارایی هم بدون توجه به میزان درآمد، اقدام به اخذ مالیات می کند.

خرداد ماه امسال بود که خبری مبنی بر معافیت مالیاتی ناشران در قم منتشر شد. این فعال صنف صحافی از این موضوع گله کرد و عنوان داشت: ناشران از مالیات معافند اما ما نه.

این فعال صنف صحافی از عدم نظارت اتحادیه به عنوان مشکلی دیگر یاد و اضافه کرد: اتحادیه نرخ اعلام می کند ولی روی قیمت ها نظارتی ندارد و این مسئله باعث سوء استفاده برخی افراد می شود.

پاک دوست به تحریم ها و مسئله گرانی کاغذ اشاره کرد و اذعان داشت: کاغذ درجه سه از بندی 20 هزار تومان به 70 هزار تومان و کاغذ درجه یک از بندی 30 هزارتومان به 90 هزار تومان رسیده و همین مسئله تاثیر زیادی بر کمیت و کیفیت کار گذاشته است.

وی اولویت کاغذ در تخصیص یارانه را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: در اولویت هفتم قرار دادن کاغذ اشتباه محض است و این کالا باید حداقل در اولویت دوم و سوم قرار بگیرد.

این فعال صنف صحافی ادامه داد: بروز همه این مشکلات باعث شد تا با داشتن 18 سال سابقه کار واحد صنفی ام را تعطیل کنم.

یکی دیگر از فعالان صنف صحافی در قم نیز مسئله تحریم و گرانی کاغذ را مورد توجه قرار داد و اذعان کرد: تولیدکنندگان نمی توانند مثل سابق فعالیت کنند و به علت اینکه قیمت تمام شده کتاب بسیار زیاد است تولید پایین آمده و تولیدات قبلی نیز در انبارها مانده است.

وی اعلام کرد: بسیاری از واحدهای صحافی اقدام به تعطیلی کرده اند و پس از تعطیلی تجهیزات و دستگاه هایشان را به حراج گذاشته اند.

وی افزود: در حال حاضر بسیاری از واحدها ورشکست شده اند و تنها تعداد معدودی واحد هستند که با مشکلات دست و پنجه نرم می کنند که امیدی به دوام آنها نیست.

 

 

 

منتشر شده توسط مهر در تاریخ ۱۳۹۱ يکشنبه ۳۰ مهر
نسخه چاپی نسخه چاپی       ارسال به دوست ارسال به دوست

تاریخ انتشار:۱۳۹۱ سي مهرکلیدها : صحافی قم بیکاری


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است




نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما: