صادرکننده نمونه زعفران در خراسان رضوی:
فقدان برند ایرانی تنها عامل فراگیری رعفران اسپانیا


صادرکننده نمونه خراسان رضوی اعلام کرد: بزرگترین مشكل صادر كننده ایرانی قدرت رقابت و چانه زنی بسیار پایین است كه علت آن نیز واقعی نبودن قیمت دلار در كشور است.

 به گزارش اخبار چاپ به نقل از ایسنا فرهاد صفارسحرخیز به عنوان صادر كننده نمونه زعفران ، اظهار داشت: اگر دولت دلار را به قیمت واقعی خریداری كند، قدرت رقابت صادركننده در بازارهای جهانی افزایش می یابد.
وی با اشاره به اهمیت برند در صادرات، عنوان کرد: برند راهكار خوبی برای آینده زعفران كشور است و یكی از دلایلی كه اسپانیا و امارات، زعفران ایران را تحت نام خود می فروشند، نبود برند ایرانی در زمینه صادرات زعفران است که حمایت دولت در این مقوله بسیار موثر است اما به دلیل هزینه‌بر بودن جریان برندسازی کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
وی افزود: انتظاری كه از دولت به عنوان یك حامی وجود دارد، كمك به ایجاد برندسازی در کشور است که متاسفانه به علت غفلت انجام گرفته، تمام دنیا زعفران ایرانی را تحت نام اسپانیا می شناسند و در این رابطه دولت، سازمان توسعه تجارت و وزارت بازرگانی می توانند نقش موثری ایفا کنند.
وی درخصوص برآورد صادرات زعفران در سال آینده، خاطرنشان كرد: تولید زعفران در پاییز امسال خیلی بیشتر از سال گذشته خواهد بود و نتیجه آن زیاد بودن محصول در سال آینده زراعی است که فرصت بسیار خوبی برای صادرکنندگان است البته اگر با تدبیر در زنجیره ای تامین زعفران عمل شود.
وی ادامه داد: در چند سال گذشته به علت كم بودن تولید، افراد و كشاورزان سودهای زیادی را به دست آوردند، اما در سال جاری به دلیل افزایش در تولید سود کمتری نسبت به سال گذشته خواهیم داشت و می‌توانیم با كمی درایت محصولات را با کیفیت بهتری به دنیا صادر کنیم و بازارهایی را كه سالهای گذشته از دست داده‌ایم، دوباره به دست گرفته و از ورود راحت افغانستان به بازار جهانی جلوگیری كنیم.
وی در مورد صادرات زعفران افغانستان گفت: افغانستان توسط كشورهایی مثل آمریكا و هلند حمایت می‌شود اما در ایران برنامه ریزی و حمایت در جایگاهی كه 96 درصد زعفران دنیا را تولید می كند، بسیار مهم است.
وی افزود: به علت غفلت بخش دولتی و خصوصی پیازهای زعفران به كشور افغانستان فرستاده شد که با مشابه بودن شرایط اقلیمی همچنین كارگری كردن افغانی ها در كشور این امر باعث شد که آنان بتوانند شروع به كشت زعفران در افغانستان كنند.
این صادرکننده نمونه خراسان رضوی خاطرنشان کرد: امیدواریم سال جاری بالای 200 تن زعفران خشك تولید کنیم كه از نظر بازاریابی، پایین آمدن قیمت به معنی ایجاد فرصت است که با اضافه شدن محصول نیز سبب افزایش كیفیت خواهد شد، بنابراین موضوع زمانی تحقق می یابد که با یك حركت عجولانه یعنی خرید توافقی و تضمینی صادرکنندگان را دچار مشكل نکنیم.
سحرخیز گفت: اگردولت تصمیم به تغییرات در زمینه خرید توافقی و تضمینی دارد ازتجار، تولیدكنندگان، صادركنندگان و كسانی كه دغدغه زعفران دارند، نظرخواهی کند تا آنان نیز به كار گرفته شوند و در این راستا معادله عرضه و تقاضا در کشور به هم نخورد؛ ما امیدواریم سال جاری، سال خوبی برای بازپس گیری بازارهای از دست رفته كشور در سطح جهان باشد.

منتشر شده در تاریخ ۱۳۸۹ دوشنبه ۱۷ آبان


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است




نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما: